Actiekomedie waarin een ex-crimineel zijn status als beschermde getuige uit liefde opgeeft. Met Bradley Cooper en Kristen Bell.

Dax Shepard is een onbekende naam in Nederland, maar in de VS heeft zijn sporen al aardig verdiend als acteur (Parenthood) en als komiek, in het verborgen cameraprogramma Punk’d.

Twee jaar terug maakte hij ook zijn debuut als speelfilmregisseur met Brother’s Justice, een film die gezien de lage score op ImdB (4,4) niet echt de moeite waard was.

The Hangover

Maar de film, die hij samen met David Palmer regisseerde, was kennelijk een goede vingeroefening, want met Hit & Run mochten Dax en David hun tweede film maken.

Het scheelt ook dat hij bekende acteurs onder zijn vrienden heeft: Bradley Cooper (The Hangover) speelt ook in Dax’ tweede film een belangrijke rol, net als Dax’ vriendin Kristen Bell (Forgetting Sarah Marshall). Dax zelf deed niet alleen de regie, het script én de montage maar nam ook nog de hoofdrol waar.

Vanity project?

Zoiets wordt doorgaans een vanity project genoemd: een ijdel project waarbij de ster niets uit handen wil geven (zoals Eddie Murphy met zijn Harlem Nights).

Maar de redband trailer (de ongecensureerde trailer) van Hit & Run belooft snelle achtervolgingen met vintage cars en hilarische dialogen over bejaardenseks en kontneuken in de gevangenis.

Dilemma

Vergeleken met die trailer komt de film zelf rustig uit de startblokken. Charlie (Dax dus) woont dolgelukkig met zijn vriendin (Bell) in een afgelegen Amerikaans dorpje. Wanneer zij de perfecte baan in Californië kan krijgen zit hij met een dilemma: hij heeft ooit getuigd tegen zijn criminele maatjes en zit sindsdien onder een andere naam ondergedoken. Wat te doen?

Uiteraard wint de liefde en dus gaat Charlie met zijn vriendin richting Californië. Helaas worden ze al snel gevolgd door haar geobsedeerde ex, diens broer, een agent die van zijn homoseksuele geaardheid geen geheim maakt, en de onhandige agent die Charlie moet beschermen. Uiteraard duurt het ook niet lang voor Charlie’s ex-maatjes hem op te spoor zijn.

True Romance

Dan komt Hit & Run pas echt op gang, want Bradley Cooper zet met zijn dreadlocks en gele bril de meest bizarre blanke schurk neer sinds Gary Oldman dreadlocks droeg in True Romance.

De trailer verraadt helaas wel erg veel van het leuks dat komen gaat en de vaart die wordt beloofd wordt nooit echt waargemaakt. Maar de pittige dialogen en goede grappen maken van Hit & Run toch een prima actiekomedie.

49 Zalen