Overbodig en gemakzuchtig vervolg op de vermakelijke horrorkomedie Piranha 3D. David Hasselhoff houdt zich net staande tussen de bijters.

Twee jaar terug maakte de Franse horrorregisseur Alexandre Aja het vermakelijke Piranha, in 3D.

Losjes gebaseerd op de B-film uit 1978 verkende de horrorkomedie de grenzen van de wansmaak.

Bekijk de trailer

 

Zoals in een echte exploitatiefilm zwabberden de borsten bij bosjes in beeld en ook het 3D-effect werd maximaal uitgebuit, ondermeer met een afgebeten penis die onder water belandde.

Snikkel

Dat alle leuke en wansmakelijke grappen zijn opgebruikt in Piranha 3D blijkt uit het vervolg Piranha 3DD. De grap van de titel (‘nu nog grotere borsten!’) geeft het opnieuw bedenkelijke niveau al weer, want veel beter worden de grappen niet. Alweer moet er een snikkel aan geloven, maar aan een gedurfde grap over ongesteld zwemmen tussen de piranha durven de Amerikanen zich nog steeds niet te wagen.

Aan het begin van Piranha 3DD wordt de tragische historie van Lake Victoria, de plek des onheils uit de vorige film, nog even kort samengevat. Niet dat uit die tragedie veel lering getrokken is, want er is weer een nieuwe proleet die met dollartekens in zijn ogen een zwembad met een speciale afdeling voor volwassenen gaat openen, met strippers in plaats van badmeesters.

Hitsig

Intussen duiken niet ver daarvandaan de bijtertjes uit het eerste deel weer op. Ze maken hun eerste, bijna zonder uitzondering hitsige slachtoffers, waarna piranhaspecialist Mr Goodman (Christopher Lloyd) er weer bij wordt gehaald.

Ook de rest van het verhaal is identiek: waarschuwingen worden in de wind geslagen en het bloedige piranhadrama voltrekt zich alsnog.

The Hoff

Ook Ving Rhames duikt weer op als agent, nu zonder benen, maar wel met vuurgevaarlijke hulpstukken.

Een grap die leuk was in de trailer, maar in de film zelf te lang duurt. De enige die zijn hoofd boven water houdt te midden van deze tweedehands piranha’s is David Hasselhoff. The Hoff speelt een (hopelijk) overdreven versie van zichzelf en doet dat duidelijk met plezier.

Dat The Hoff het hoogtepunt van de film is weten de makers ook, want zijn aanwezigheid wordt tot ver in de aftiteling uitgemolken met veel bloopers.

Het is tekenend voor hun ideeënarmoede: de eerste keer piranha’s en bikini’s in 3D was nog leuk, de tweede keer blijkt het uitgangspunt tot op het bot afgekloven.