What to Expect When You’re Expecting begint al goed: de winnares van Celebrity Dance Factor kotst live tijdens de prijsuitreiking haar bokaal vol. Zwanger zeker?

What to Expect When You’re Expecting volgt de zwangerschappen van vijf Amerikaanse stelletjes.

Hartstikke schattig natuurlijk, al die baby’s, maar regisseur Kirk Jones en een batterij bekende acteurs en actrices hebben duidelijk meer plezier met het tonen van de schaduwzijdes van die negen maanden.

Het wonder van de moederschap

Jules (Cameron Diaz), de brakende winnares van die danswedstrijd, is een tv-persoonlijkheid die met haar fitnessshow ‘Lose It and Weep’ al vele dikkerds heeft leren afslanken. Daar zou ze graag mee doorgaan - maar nu begint haar eigen lijf enorm op te blazen.

Bekijk de trailer

 

Verrassingen zijn er ook voor Gary (Ben Falcone) en Wendy (Elizabeth Banks). De schrijfster van ‘Het wonder van de moederschap’ krijgt het zwaar te verduren: paarse striemen, incontinentie, aambeien… Skyler (Brooklyn Decker), de zwangere vriendin van Gary’s vader (Dennis Quaid), heeft ondertussen helemaal nergens last van.

Rosie en Marco (Anna Kendrick en Chace Crawford) worden per ongeluk zwanger. Holly en Alex (Jennifer Lopez en Rodrigo Santoro) gaan adopteren, maar Alex krijgt koudwatervrees. Gelukkig lopen in het park ‘The Dudes’ rond met hun kroost. De informele mannenpraatgroep onder leiding van Chris Rock schuwt geen enkel taboe.

Blijde verwachting

Dat is ook wat What to Expect When You’re Expecting aanstekelijk maakt. Jonge vaders zullen zich herkennen in ‘The Dudes’ die elkaar hebben gezworen dat ze hun partners nooit zullen verklappen dat ze hun kind wel eens per ongeluk hebben laten vallen. Jonge moeders herkennen zich vermoedelijk in, nou ja, bijna alles.

Wat Rosie en Marco uiteindelijk meemaken, overkomt ook meer koppels. Het zorgt ervoor dat What to Expect When You’re Expecting nét een tikje emotioneler wordt dan je verwacht van zo’n luchtige zwangerschapskomedie. Vooral Banks kan haar blijde verwachting mooi vervloeken, trouwens: ‘Alsof ik een gangbang achter de rug heb!’

Verloskamer

Heidi Murkoff, de schrijfster van het boek waarop de film gebaseerd is, was volgens Time Magazine een van de meest invloedrijke mensen van 2011. The New York Times noemde haar boek de ‘Zwangerschapsbijbel’. Zo vernieuwend is de film helemaal niet, maar leuk is het wel - vooral voor jonge stelletjes natuurlijk.

Er hadden wat meer grappen in gemogen en het duurt allemaal wat te lang, maar wanneer het eenmaal tijd is voor die meervoudige finale in de verloskamer is het net als met die zwangerschappen: het is het uiteindelijk wel waard.

In 105 zalen