Vervolg op de het zeer succesvolle New Kids Turbo biedt meer van hetzelfde, plus Friese zombies.

Een jaar geleden was New Kids Turbo een verrassend groot bioscoopsucces, dat uiteindelijk ruim 1 miljoen bezoekers zou trekken. Iets minder verrassend is het dus dat er al een jaar later een vervolg is rond de aso’s uit Maaskantje.

Dat biedt evenmin verrassend meer van hetzelfde: lompe actie en botte grappen.

Maar de makers nemen de critici al meteen de wind uit de zeilen door in een van de eerste scènes een kakkineuze puber op te voeren die wijsneuzig opmerkt dat ze in herhaling vallen met al die aanrijdingen.

Uiteraard wordt dit snotjoch neergeschoten, zij het per ongeluk. Maar de critici zijn gewaarschuwd!

Bekijk het interview met de makers

Flodder

De New Kids zijn de erfgenamen van de ook al zo uitgemolken Familie Flodder, maar dan in lompheid nog een graadje erger. Helaas zijn de bedenkers als regisseurs niet zo bedreven als Dick Maas, die in zijn komedies graag visuele hoogstandjes uitprobeerde.

Maar de makers weten wel prima wat de doelgroep wil: nog lomper, nog harder. Turbo? Nitro!

Zombies en homo’s

Het verhaal is in deze aaneenschakeling van sketches weer bijzaak, al zijn er dit keer zelfs twee verhaallijnen uitgezet: een vete met het naburige Schijndel en een zombie-uitbraak in Friesland.

De dubbele aanleiding levert een spervuur op aan melige, geestige en smakeloze grappen over 'buitenlandse' Friezen en 'homo's' uit Schijndel, plus onverstaanbare weirdo’s uit Woensel.

Knoepert

En net als je een beetje wrevelig dreigt te worden van al dat homo-gescheld duikt er een truttig type op van de Bond tegen het Schelden. Waar uiteraard meteen korte metten mee wordt gemaakt.

Want gelukkig doen de makers aan zelfspot, zoals met een commercial voor de snackbardelicatesse de Knoepert, tijdens een begrafenis.

Auschwitz

Echt grof wordt het nooit. Goed, er wordt een groep zombies op de trein naar Duitsland gezet, maar Dick Maas maakte in Moordwijven al een Auschwitzgrap. New Kids Nitro is onschuldig pubervermaak vol tekenfilmgeweld en slapstick.

Volgens de fans goed voor 5 sterren, volgens sommige recensenten 0 sterren. Geen grotere belediging voor de makers dan drie brave sterren. Maakt niet uit: een succes wordt het toch wel.

In 112 zalen