'Jerry? That's a terrible name for a vampire'. Dat mag zo zijn, maar de remake van Fright Night is best geslaagd. Vooral dankzij een leuke cast.

Iedere dag, wanneer de klassenleraar de presentielijst voorleest, blijkt er weer een leerling verdwenen te zijn.

Nu is ook een van zijn beste vrienden spoorloos. En Ed (Christopher Mintz-Plasse) denkt te weten hoe dat komt: het is die zoetgevooisde engerd uit de buurt, die Jerry. Dat is een vampier!

Charley (Anton Yelchin), de held van Fright Night, neemt de waarschuwingen van zijn geeky vriend eerst niet serieus. 'Je leest veel te veel Twilight.'

Pas wanneer ook Ed verdwijnt en de buurman verdacht lang voor de drempel van de deur blijft dralen, hopend op een uitnodiging om binnen te komen, begint Charley argwaan te krijgen.

Psycho Next Door

Fright Night is een remake van de tienerhorrorfilm uit 1985, in 3D en met een aantal moderne gezichten. David Tennant, beter bekend als de tiende incarnatie van Doctor Who, heeft bijvoorbeeld een erg leuke rol als het excentrieke middelpunt van een middelmatige televisiehorrorshow.

Maar wie de show echt steelt in Fright Night, is Colin Farrell. Hij speelt, in de fraaie traditie van Bela Lugosi, de rol van de sensuele vampier.

Met zijn charme lokt hij Charley’s moeder (Toni Collette), zoals de spreekwoordelijke vlam de mot lokt: onweerstaanbaar en toch vergeet je - anders dan bij die glitterzuiger uit Twilight - nooit hoe gevaarlijk hij is.

Bekijk de trailer

Voor puber Charlie is het allemaal behoorlijk verwarrend: het schuldgevoel over de veranderende vriendschap met zijn oude vriend Ed; een hevig flirtende moeder; een vriendin die graag wil vrijen…En dan betrapt hij de Psycho Next Door ook nog met zijn tanden in de nek van de buurvrouw!

Zou televisiehorror-specialist Peter Vincent (Tennant) hem kunnen helpen? Het lijkt er aanvankelijk niet op.

In zijn badkamerjas, met een fikse drankkegel en onderwijl ruziënd met zijn slonzige assistente, komt Vincent alleen maar met domme suggesties als onthoofding, een staak door het hart of ‘een knoflookomelet’.

Pompoensoep

Fright Night ziet er soms nogal grauw en donker uit, wat niet alleen te maken lijkt te hebben met het onvermijdelijke brilletje, maar ook met de vlakke belichting en de weinig tot de verbeeldingsprekende decors.

Waarom moeite doen voor 3D, als je vervolgens de ogen op weinig meer trakteert dan prefab wanden en een kelder?

Tennant en Farrell maken veel goed, terwijl Yelchin een sympathieke tienerrol speelt. Een paar pittige horrorscènes en opvallend veel gevloek, maken dit niet de traditionele Disney voor het hele gezin, maar een gezellige Halloweenfilm voor bij de pompoensoep is het wel.

In 70 zalen