Russell Brand keert terug als de narcistische zanger Aldous Snow uit Forgetting Sarah Marshall. Ook Jonah Hil is weer van de partij.

Een van de meest onderschatte komedies van de laatste jaren was Forgetting Sarah Marshall uit 2008.

Hierin maakten we onder meer kennis met Aldous Snow, een door de Britse komiek Russell Brand gespeelde narcistische rockster die de drank en drugs had afgezworen. Jonah Hil speelde in die film een ober die als fan de ster stalkte.

Onderknuppel

Brand en Hill zijn terug in Get Him to the Greek, een film die geen sequel mag worden genoemd omdat slechts één van hen dezelfde rol speelt. En dat is Brand, die als Aldous Snow flink aan de drank en drugs is geraakt.

Hill speelt weer de schlemiel, maar nu als onderknuppel van een platenmaatschappij. Hij moet de onberekenbare zanger van Londen naar Los Angeles begeleiden voor een comebackconcert.

Sergeant Pepper

Get Him to the Greek komt sterk uit de startblokken met een wanstaltige videoclip getiteld African Child.

Dat had de Sergeant Pepper van Aldous Snow moeten worden, maar werd ‘het ergste dat Afrika is overkomen sinds de Apartheid,’ volgens de critici. Geen wonder dat Snow na het floppen van de plaat weer aan de drugs raakte.

P. Diddy

Maar omdat het ook slecht gaat met de platenmaatschappij van Sergio Roma (geestige rol van P. Diddy, die volop zelfspot blijkt te hebben) komt Aaron Green (Hill) met het idee Snow een comebackconcert te laten geven in het theater The Greek.

Goed idee, maar dan moet de losgeslagen rockgod wel binnen drie dagen van Londen naar LA worden vervoerd. Eitje? Niet wanneer je als begeleider eigenhandig heroïne door de douane moet smokkelen.

Ex-junkie

Get Him to the Greek put ruim uit het arsenaal clichés van rocksterren die zich als verwende diva’s gedragen. Russell Brand kon uit ervaring meepraten: de inmiddels afgekickte komiek was ooit verslaafd aan zo’n beetje alles, van heroïne tot seks.

Hij put zich dan ook met zichtbaar plezier uit in de excessen van Snow & Co.

Pink & Lars Ulrich

Minder geslaagd is een suf zijlijntje met Hill en zijn vriendin (Elisabeth Moss uit Mad Men) en ook het Las Vegas-uitstapje naar Snows vader (Colm Meaney) voegt weinig toe.

Maar daar staan een reeks geestige cameo’s tegenover van popsterren als Pink en Lars Ulrich; Brands eigen verloofde Katy Perry ontbreekt vreemd genoeg.

Get Him to the Greek is niet zo geslaagd als Forgetting Sarah Marshall, maar leuk genoeg voor een vermakelijke zomeravond.

In 39 zalen