Steve Carell en Tina Fey willen met een avondje uit hun ingedutte relatie weer spannend maken. Ze krijgen meer spanning dan ze hadden gewenst.

Steve Carell en Tina Fey zijn beiden immens populaire komieken, maar vooral dankzij hun tv-series.

Carell maakte van de Amerikaanse versie van The Office een langdurig succes en Fey verdiende met haar rol in 30 Rock twee Golden Globes – eentje meer dan Carell voor The Office. Daarnaast werd Fey wereldberoemd door haar Sarah Palin-parodie in Saturday Night Live.

40 Year Old Virgin

Steve Carell heeft op zijn beurt weer meer succes in de bioscoop, sinds hij doorbrak met een bijrol in Bruce Almighty.

De opvolger, Evan Almighty, flopte weliswaar, maar met films als The 40 Year Old Virgin en Little Miss Sunshine mag Carell zich toch succesvoller noemen dan Fey. Die komt wat films betreft niet veel verder dan Mean Girls en Baby Mama.

Routineuze relatie

De twee komieken combineren nu hun talenten in Date Night. Een goede zet, want met hun droogkomische improvisatievermogen zijn ze prima op elkaar ingesteld.

Ze zijn dan ook vanaf de eerste scène volkomen geloofwaardig als het getrouwde stel Claire en Phil Foster. Doordat ze het druk hebben met hun banen en hun kinderen is hun huwelijk van romantisch routineus geworden.

Hip visrestaurant

Zelfs hun wekelijkse date night – er even samen tussenuit zonder de kinderen – is een sleur geworden. Dat krijg je, als je elke week naar hetzelfde restaurant gaat, waar zelfs de serveerster je vaste bestelling inmiddels kent.

Dus besluiten ze een keer de bloemetjes flink buiten te zetten in het hipste visrestaurant van Manhattan. Leuk geprobeerd, maar daar worden ze weggehoond omdat ze geen reservering hebben.

Op de vlucht

Met hun laatste sprankje avontuurlijkheid geven ze zich uit voor een echtpaar dat wél een reservering heeft, maar niet komt opdagen. Slim plan, alleen blijkt het stel in kwestie op de vlucht voor twee corrupte rechercheurs.

En al snel moeten ook de Fosters op de loop voor kogels, auto’s en ander onheil. Hun avondje uit zorgt voor meer avontuur dan ze hadden durven wensen.

Marky Mark

Date Night is een geslaagde komedie, die wel netjes binnen de lijntjes blijft, ondanks bezoekjes aan stripclubs. Wat dat betreft gaan Carell en Fey verder in hun tv-series.

Ze zijn wel een goed komisch duo, maar de show wordt gestolen door Mark Wahlberg, als een geheim agent in ruste die consequent shirtloos in zijn huis rondbanjert. Mede daardoor is Date Night een prima Date movie voor hem en haar.

In 70 zalen