Langdradige romantische komedie met thrillerelementen waarin Gerard Butler jaagt op zijn ex Jennifer Aniston.

Vijf jaar terug speelden Brad Pitt en Angelina Jolie in Mr and Mrs Smith twee huurmoordenaars die getrouwd waren en op elkaar moesten jagen.

De twee kregen ook in het echt iets met elkaar, wat het eind betekende van Pitts relatie met Jennifer Aniston.

Diezelfde Aniston wordt in The Bounty Hunter opgejaagd door haar ex, gespeeld door Gerard Butler. Als daar maar geen echte relatie van komt.

Persmuskiet en politiepaard

Butler speelt een ex-agent, Milo Boyd, die is afgegleden naar het typisch Amerikaanse beroep van premiejager. Zijn ex-vrouw Nicole (Aniston dus) is verslaggeefster bij een schandaalkrant.

Als overenthousiaste persmuskiet reed ze ooit een politiepaard aan met haar auto en voor die zaak moet ze voor de rechter komen. Maar op dat moment krijgt ze een gouden tip over een verdachte zaak.

Kofferbak

En dus laat Nicole de rechter zitten om haar tipgever op te zoeken. Niet slim, want volgens het Amerikaanse rechtssysteem is ze nu voortvluchtig, en dus een prooi voor premiejagers.

Uiteraard neemt haar ex-man Milo gretig de opdracht aan om zijn ex-vrouw op te pakken, tegen een beloning nog wel. Met plezier zal hij haar in de kofferbak van zijn trouwe Oldsmobile Delta 88 gooien.

Kibbelende echtelieden

The Bounty Hunter is een romantische komedie, en dus is het uitermate voorspelbaar dat de twee kibbelende echtelieden weer naar elkaar toe zullen groeien zodra ze met elkaar opgescheept zitten.

Maar voor het onvermijdelijke gebeurt moet het publiek een onafscheidelijke reeks van subplotjes, bijfiguren en andere vergezochte hindernissen ondergaan.

Thriller on hold

Daarbij wringt het behoorlijk dat The Bounty Hunter behalve een romkom ook een thriller is waarin doden vallen. Maar de spannende elementen worden domweg even stopgezet als het tijd voor romantiek is.

Terwijl Nicole op de vlucht is voor levensgevaarlijke gangsters gaat ze dus doodleuk uit eten met haar ex in een snoezige Bed & Breakfast.

Te langdradig

Aniston en Butler zijn weliswaar aardig op elkaar ingespeeld, maar het langdradige script stelt hen voor zoveel opgaven dat de kijker al halverwege de film een hekel krijgt aan het kibbelende duo. The Bounty Hunter is nog net geen stomvervelende film, maar als de komedie ooit leuk was is die lol er aan het eind van de veel te lange rit wel vanaf.

In 50 zalen