Erotische thriller waarin Julianne Moore haar man Liam Neeson verdenkt van overspel en de hulp in roept van callgirl Amanda Seyfried.

De 24-jarige Amanda Seyfried is zich aan het ontwikkelen tot een veelzijdig actrice dat in elk genre op haar plaats lijkt.

In de musical Mama Mia! was ze een vrolijk huppeltrutje, in de horrorfilm Jennifer’s Body een schoolmeisje dat opzag tegen vamp Megan Fox. En in de erotische thriller Chloe mag Seyfried zelf de femme fatale uithangen.

Klinisch


Voor Seyfried als Chloe haar intrede doet maken we kennis met het echtpaar Catherine en David.

Catherine (de altijd betrouwbare Julianne Moore) is een gynaecologe die wellicht uit beroepsdeformatie nogal klinisch over seks denkt. David (de altijd oninteressante Liam Neeson) een leraar die goed ligt bij zijn studenten.

Surprise!


Wanneer Catherine een surprise party organiseert vanwege Davids verjaardag arriveert hij te laat omdat hij zijn vliegtuig zegt te hebben gemist.

Kan gebeuren, en is het risico van een surprise party – maar de kijker weet al dat David niet vanaf het vliegtuig belde, maar ergens in Manhattan, waar hij met een studente stond te praten.

Callgirl


Ook Catherine heeft zo haar vermoedens, wanneer David stiekem zit te chatten met een studente. Om zeker te weten of David overspelig is besluit ze hem uit de tent te lokken.

Ze roept de hulp in van Chloe, een callgirl die ze bij toeval heeft leren kennen op de wc van een restaurant. Chloe moet David proberen te verleiden, en verslag uitbrengen over Davids reactie.

Trojaans paard


Catherine heeft met Chloe een soort Trojaans paard in haar huis gehaald.

Tussendoor heeft Catherine ook nog te stellen met haar zoon, die nauwelijks met zijn moeder praat maar haar wel tergt door meisjes te laten logeren. Ook daarop reageert de gynaecologe erg klinisch, door te vragen of ze wel condooms gebruiken.

Communicatie


Net als in de meeste films van Egoyan draait ook Chloe om het gebrek aan communicatie tussen mensen die omringd zijn met allerlei moderne communicatiemiddelen.

Op dat vlak heeft hij niets nieuws meer te melden, maar de opbouw van Chloe intrigeert. Helaas is de afwikkeling van deze thriller clichématig en daarmee minder overtuigend.

In 39 zalen