Heerlijk hysterische ADHD-animatiefilm met verdere avonturen van Cowboy, Paard en Indiaan, bekend van Villa Achterwerk.

Wie wel eens naar Villa Achterwerk kijkt zal ze zeker voorbij hebben zien komen: de poppetjes van Cowboy, Paard en Indiaan.

De plastic speelgoedpoppetjes worden in hun bewegingen totaal niet gehinderd door het feit dat hun voeten vastzitten, want ze stuiteren in sneltreinvaart door hun al even bliksemsnelle avonturen heen.

Stuiteren

Makers Stéphanie Aubier & Vincent Patar hebben hun eerste lange avontuur afgeleverd met Panique au Village, dat hier alleen in de Nederlandstalige versie wordt uitgebracht als Paniek in het Dorp.

Voor het lange speelfilmdebuut is zeker niet aan de rem getrokken; integendeel, Cowboy, Paard en Indiaan stuiteren vertrouwd door de 75 minuten die de film duurt.

50.000.000.000.000

Daarbij stapelen de bizarre verwikkelingen zich al snel op. Het begint nog redelijk normaal, wanneer Cowboy en Indiaan een cadeau bedenken voor de verjaardag van Paard.

Een barbecue van echte bakstenen lijkt hen wel een leuk idee, maar door een foutje aan de computer bestellen ze per ongeluk 50.000.000.000.000 bakstenen.

Huis te klein

De problemen beginnen als die 50 biljoen bakstenen daadwerkelijk worden afgeleverd. Dan is het huis letterlijk en figuurlijk te klein. Al snel zijn Cowboy, Paard en Indiaan dakloos en zijn ze gedwongen verder te trekken.

Hun avonturen brengen hen naar het centrum van de aarde, besneeuwde vlaktes en een vreemde onderwaterwereld met punthoofdige wezens.

ADHD-animatie

Alles is absurd aan Paniek in het Dorp, dat pianospelende paarden als doodnormaal beschouwt. De ADHD-achtige vaart van de film maakt het allemaal nog absurder en lachwekkender, terwijl de kijker nauwelijks de tijd wordt gegund om te lachen.

Paniek in het Dorp is prettig hysterisch en hopelijk doet de Nederlandstalige versie daar weinig aan af.

www.paniqueauvillage.com
In 5 zalen