Zeer spannende thriller rond een seriemoordenaar die het op hoertjes heeft voorzien. Koreaanse tegenhanger van het Zweedse Millennium.

Zuid-Korea levert de laatste jaren ijzersterke films af, dankzij regisseurs als Joon-ho Bong (Memories of Murder, The Host) en Chan-wook Park (Old Boy, Sympathy for Lady Vengeance).

Zij maken geen rustige arthousefilms zoals hun al even getalenteerde landgenoot Ki-duk Kim (Bin-jip), maar opwindende genrefilms vol actie.

Koreaanse Millennium

Park en Bong hebben er sinds kort een concurrent bij gekregen. De eveneens Koreaanse Hong-jin Ha maakte met zijn The Chaser een ware zegetocht langs filmfestivals en de intens spannende thriller is vanaf deze week eindelijk ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

En wie heeft genoten van het Zweedse Millennium zou zich zeker niet moeten laten afschrikken door deze Koreaanse tegenhanger.

Hoertjes kwijt

Want net als bij Millennium zou ook bij The Chaser de ondertitel kunnen luiden: Mannen die Vrouwen Haten. In Seoul is de ex-rechercheur Jung-ho na oneervol ontslag afgegleden naar een bestaan als pooier.

Zijn zaken gaan niet goed, want hij raakt steeds meer hoertjes kwijt. Eerst denkt Jung-ho nog dat ze bij hem weglopen, maar wanneer er weer een spoorloos verdwijnt, wordt zijn oude politie-instinct gewekt.

Martelkelder

Wanneer het hoertje Mi-jin naar een klant moet die tevens de laatste klant was van een recent verdwenen hoertje instrueert hij haar bij aankomst meteen het adres te sms-en. Dat probeert ze ook, maar helaas: ze zit in een badkamer zonder bereik. En als ze nog eens goed in die badkamer rondkijkt ziet ze tot haar afgrijzen dat ze in een martelkelder is beland.

Kat-en-muisspel

The Chaser is duidelijk geen whodunnit, want de film geeft meteen weg dat haar klant inderdaad de gevreesde seriemoordenaar is.

Dat maakt de thriller er echter niet minder spannend op, omdat pooier Jung-ho koortsachtig op zoek gaat naar de plek waar zijn hoertje zou kunnen zitten. En daarmee is nog maar het begin verteld van een kat-en-muis-spel dat de hele film doorgaat.

Hollywood-remake

The Chaser is ongekend spannend: zodra je denkt dat de moordenaar onschadelijk is gemaakt komt er een ontwikkeling die de achtervolging verder aanscherpt. Hollywood heeft al interesse getoond in een remake, maar die kan nauwelijks de rauwe intensiteit van de compromisloze Koreaanse versie evenaren. Aanrader van de week!

In 3 zalen