Huwelijksreis op Hawaï loopt uit op een halsbrekend avontuur. Thriller met Milla Jovovich, Steve Zahn én een vergezochte wending.

Wanneer personages in een film - zeker als dat een thriller is - praten over trucs die scriptschrijvers toepassen moet je als kijker op je hoede zijn.

In A Perfect Getaway hebben twee van de hoofdrolspelers het op een bepaald moment over ‘red herrings’: dat zijn personages of zaken in scripts die verdacht lijken, maar uiteindelijk alleen dienen om de aandacht af te leiden. U bent dus gewaarschuwd!

Homevideo

A Perfect Getaway begint vrolijk en zonnig, met een homevideo die op een bruiloft is gedraaid. Vervolgens zien we een uitgelaten Cliff (Steve Zahn) en Cydney (Milla Jovovich) in een jeep rondcrossen op Hawaï, het eiland dat geliefd is als bestemming voor huwelijksreizen.

Ze hebben een avontuurlijk tripje op het oog, want ze willen naar een strand dat alleen met veel moeite te voet of per boot is te bereiken.

Moordstel

Als ze echter te horen krijgen dat er op de eilanden een moordend stel rondwaart dat het op pas getrouwde stelletjes heeft voorzien zijn ze meer op hun hoede.

Neuroot Cliff weigert een lift te geven aan een stel dat er nogal verdacht uitziet. Dat wordt verkeerd opgevat, en levert ongemakkelijke momenten op wanneer Cliff en Cydney de lifters later op hun wandelroute opnieuw tegenkomen.

Red herrings

Ze vinden wel aansluiting bij de sympathieke Nick (Timothy Olyphant) en zijn vriendin Gina (Kiele Sanchez). Met zijn vieren vervolgen ze de route, maar wanneer ex-marinier Nick steeds sterkere verhalen begint te verhalen en bovendien zeer bedreven met een mes blijkt, krijgen Cliff en Cydney het weer benauwd.

Al is het juist Nick die over de hierboven vermelde ‘red herrings’ begint – dus als verdachte zou hij in principe moeten afvallen, omdat hij zo verdacht doet.

Vergezocht

A Perfect Getaway is een spannend opgebouwde thriller, die echter behoorlijk aan spanning inboet zodra wordt onthuld wie de killers zijn. Die wending is zo vergezocht dat er een reeks flashbacks voor nodig is om hem nog enigszins aannemelijk te maken.

De afwikkeling levert nog wel een aardig kat en muisspel op, maar dan heeft de thriller al zo aan geloofwaardigheid ingeboet dat het de kijker onverschillig zal laten.

www.aperfectgetaway.net/
In 54 zalen