Vet aangezette parodie waarin twee Britse vakantievierders worden belaagd door lesbische vampiers. Dat klinkt leuker dan het uitpakt.

Met Shaun of the Dead zetten komieken Simon Pegg en Nick Frost vijf jaar terug een instant-klassieker neer. De tv-komieken, die hadden samengewerkt aan de cult-serie Spaced, maakten een geslaagde overstap naar de bioscoop.

Bovendien was de door Edgar Wright geregisseerde zombiefilm een parodie van hoog niveau.

Parodie

Shaun of the Dead legde de lat hoog voor James Corden en Matthew Horne, twee tv-komieken die met Lesbian Vampire Killers ook een griezelfilmparodie hebben gemaakt.

De rolverdeling doet ook al aan Shaun of the Dead denken: de gezette James Corden speelt de relaxte Fletch, terwijl Matthew Horne de gestresste Jimmy speelt.

Volkswagenbusje

Wanneer Jimmy voor de zoveelste keer door zijn vriendin Judy aan de kant wordt gezet stelt Fletch voor samen een tripje te maken. Jimmy oppert een wandeltocht, wat Fletch een minder goed idee vindt.

Tot ze in een bosrijke omgeving stuiten op een groepje onwaarschijnlijk mooie, schaars geklede meiden in een Volkswagenbusje. En ze blijken ook nog dezelfde kant op te gaan.

Vloek

Al snel blijkt er iets mis te zijn met het dorp waarin ze overnachten. Vanwege een eeuwenoude vloek verandert elke vrouwelijke maagd op haar achttiende in een vampier, een lesbische vampier nog wel.

De beide heren zouden dus weinig te duchten moeten hebben, maar de bloeddorstige lesbische vampiers bijten ook mannen.


Bijtgrage lesbo’s

Noodgedwongen ontpoppen de twee wandelaars zich tot de lesbische vampierdoders uit de titel. Daarbij gaat het er niet zachtzinnig aan toe: de bijtgrage lesbo’s worden onthoofd, doorboord en doormidden gekliefd.

En uiteraard zijn de potteuze bloedzuigers bloedmooi, want het oog wil ook wat in deze typische midnight movie.

Vet aangezet

Met een campy titel als Lesbian Vampire Killers valt er weinig natuurlijk subtiliteit te verwachten, maar helaas vallen veel van de grappen in deze vet aangezette parodie dood.

Er valt zeker te lachen, en zelfs te griezelen, maar het komische duo moet in de collega’s van Shaun of the Dead toch echt hun meerderen erkennen.

In 10 zalen