Romantische komedie waarin rokkenjager Matthew McConaughey wordt geconfronteerd met zijn verleden.

Als acteur heeft Matthew McConaughey een beperkte reikwijdte, maar dat probeert hij te compenseren met zijn charme. Hij speelt doorgaans een gebronsde, relaxte playboy, die maar wat graag zijn shirt uittrekt om zijn wasbord te tonen.

En als dat niet helpt zet hij zijn slepende Texaanse tongval in. Het zijn trucs die na dik tien jaar aardig versleten beginnen te raken.

Flitsende rokkenjager

Ook in The Ghosts of Girlfriends Past hangt McConaughey weer de charmante playboy uit als topfotograaf Connor Mead. Zo’n fotograaf die met één klik een cover van Vanity Fair vastlegt – yeah, right.

Dat flitsende begin geeft al aan dat je de film niet al te serieus moet nemen. Het typeert wel de vluchtigheid van Connor, een rokkenjager die in een conference call drie meisjes tegelijk dumpt.

Dronken

Connor haast zich vervolgens naar zijn jongere broer Paul (Breckin Meyer), die gaat trouwen en hem als getuige heeft gevraagd. Terwijl Connor niet eens in het huwelijk gelooft, zoals hij ook luidkeels verkondigt in een dronken bui bij het diner aan de vooravond van de bruiloft.

Het wordt hem niet in dank afgenomen, zeker niet door Connors jeugdvriendin Jenny (Jennifer Garner), die hij ooit liet zitten.

Oom Wayne

In zijn dronkenschap ziet Connor zich geconfronteerd met zijn dode oom Wayne (Michael Douglas), die hem na de dood van zijn ouders opvoedde. Wayne, een playboy van de oude stempel, leerde Connor ooit dat liefde voor mietjes is en vrouwen er zijn om te gebruiken.

Nu hij dood is denkt hij daar anders over en hij zadelt Connor op met drie vrouwelijke geesten die hem op andere gedachten moeten brengen.

A Christmas Carol

Mocht dat geestengegeven u bekend voorkomen dan klopt dat: The Ghosts of Girlfriends Past is losjes geïnspireerd op A Christmas Carol. Een kerstverhaal dus, en er valt dan ook een hoop sneeuw in deze fantasy romkom.

De sentimentele moraal dat familiebanden en echte liefde hoger aangeschreven staan dan vluggertjes ontbreekt evenmin.

Zomerse kerstfilm

The Ghosts of Girlfriends Past heeft zijn geestige momenten (zoals een verdwaalde Michael Jacksongrap), maar is toch een soort kerstfilm in de zomer. En McConaughey gaat in zijn zoveelste playboyrol nu echt vervelen.

Dit jaar wordt de acteur veertig; een mooi moment om de romkoms eens te verruilen voor het serieuzere werk. Dat hij dat aankan bewees hij ooit met A Time to Kill (1996).
In 50 zalen