Geestige terugkeer van Sam Raimi naar de horrorfilm, het genre waarin hij in de jaren tachtig groot werd. Met Justin Long en Alison Lohman.

Sam Raimi is bij het grote publiek bekend als de regisseur van de Spider-Man-films: hij maakte de eerste drie en deel 4 staat alweer gepland voor de zomer van 2011.

Maar Raimi begon zijn carrière als regisseur van de low budget horrorfilm The Evil Dead, na in zijn jeugd Super 8-filmpjes te hebben gemaakt met zijn broers Ted en Ivan.

Horror met slapstick

De budgets zijn groter geworden, maar Ted en Ivan zijn nog steeds van de partij: Ted Raimi speelt een rolletje als arts in Drag me to Hell en Sam Raimi schreef het script met zijn broer Ivan. Daarvoor keerden ze terug naar het genre waarmee ze ooit begonnen: horror, maar dan wel gecombineerd met slapstick.

Killerinstinct

Dat heeft Alison Lohman geweten, want zij krijgt als lijdend voorwerp in Drag me to Hell en hoop te verduren. Lohman speelt Christine Brown, een bankbediende die niet genoeg killerinstinct heeft om hogerop te komen.

Wanneer ze een promotie dreigt mis te lopen gaat ze in een zeldzaam moment van blinde ambitie tegen haar gevoel in en weigert ze een oude vrouw uitstel van betaling van haar hypotheek.

Bloedfontein

Christine heeft helaas de verkeerde oude vrouw uitgezocht, want Mrs Ganush (smakelijk smerig gespeeld door Lorna Raver) is een zigeunerin die een vloek over haar uitspreekt.

Al snel heeft Christine op haar werk een bloedneus die als een bloedfontein rond sproeit en wordt ze belaagd door vliegen, maden, en andere beesten en geesten.

Vloek

Christine probeert van haar vloek af te komen, maar wordt daarbij niet geholpen door haar sceptische vriendje Clay (Justin Long in een wat ondankbare rol), die niet in vervloekingen gelooft.

Meer begrip vindt Christine bij Rham Jas (Dileep Rao) een helderziende die wel in geesten gelooft en beseft dat Christine professionele hulp nodig heeft.

Spookhuisritje

Drag me to Hell is een vermakelijk spookhuisritje van een maker die nog niet verleerd is hoe hij zijn publiek aan het schrikken én aan het lachen moet maken. Raimi strooit rijkelijk met speeksel, maden en lijkvocht. Het smaakt naar meer, dus hopelijk lukt het hem ooit om tussen twee Spider-Man-films door de langverwachte Evil Dead-remake te realiseren.Vier sterren
In 40 zalen