AMSTERDAM - Productiehuis De Familie van Michiel van Erp en Monique Busman ontwikkelt samen met de AVRO een dramaserie, geïnspireerd door het leven en werk van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Dat heeft De Familie zondag bekendgemaakt.

De voorbereidingen zijn al een half jaar bezig. ''De dood van Ramses maakt het voor mij alleen maar waardevoller om deze serie te maken'', aldus Van Erp. De AVRO hoopt de serie in het najaar van 2011 uit te zenden.

''Hun levensverhalen en hun muziek vormen de rode draad van het verhaal'', legt Van Erp uit. ''Maar het wordt geen één op één verfilming van hun biografieën. Ik ben ook enorm geïnteresseerd in de turbulente jaren zestig waar zij boegbeelden van zijn.''

Hoofdrolspeler

De planning is dat het verhaal Shaffy en List volgt tot begin jaren negentig. Acteurs kan Van Erp nog niet noemen. ''Maar de hoofdrolspeler moet iemand zijn van wie mannen èn vrouwen in katzwijm raken. Net als van Ramses zelf in de jaren zestig.''

Ramses Shaffy overleed dinsdag op 76-jarige leeftijd. De nieuwste film van Van Erp, een documentaire over koningin Beatrix, wordt op 25 december uitgezonden op televisie.