ROTTERDAM - Acteur Robert de Hoog gaat een van Nederlandse rollen vertolken in The Domino Effect, de nieuwe film van regisseuse Paula van der Oest. Dat heeft producent Kees Kasander woensdag gemeld.

De Hoog, die vorige jaar een Gouden Kalf won voor zijn rol in de telefilm Skin, speelt naar eigen zeggen een ''een beetje ontspoorde jongen'' in The Domino Effect.

Andere Nederlandse acteurs in de film zijn Theo Maassen, Jelka van Houten en Bracha van Doesburgh.

The Domino Effect is een mozaïekfilm waarin meerdere verhalen worden verteld over de effecten die de financiële crisis op mensen in verschillende werelddelen heeft.

Locaties

De productie wordt gedraaid op verschillende locaties in de Verenigde Staten, India, China, Zuid-Afrika en Nederland. In elk deel spreken de acteurs hun eigen taal. De Nederlandse opnames vinden half december plaats in Rotterdam.

Het is de bedoeling dat The Domino Effect al in april klaar is. In januari gaat De Hoog ook een korte film opnemen met regisseur Marc de Cloe (Het leven uit een dag).

Hij speelt hierin samen met actrice Melody Klaver (Oorlogswinter). Het tweetal is in maart samen te zien in de bioscoopfilm Schemer, geïnspireerd op de moord op Maja Bradaric.