AMSTERDAM - David Schwimmer mag dan vooral bekend zijn van zijn werk als comedy-acteur in de tv-serie Friends en regisseur van de komedie 'Run Fatboy Run'.

In zijn nieuwe film 'Trust' gooit hij het echter over een heel andere boeg. De film gaat over de verkrachting van een kind.

'Trust' gaat over de invloed van verkrachting op een gezin. Clive Owen en Catherine Keener spelen de ouders van een 14-jarig meisje dat verkracht wordt door iemand die haar heeft opgespoord via internet.

Kindermishandeling is al langer een onderwerp dat Schwimmer na aan het hart ligt. Hij zit in het bestuur van de Rape Foundation van Santa Monica, een organisatie die zich inzet tegen kindermishandeling in de Californische stad. Met het maken van 'Trust' gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

Frustratie

Zeven jaar geleden werd Schwimmer tijdens een benefietbijeenkomst benaderd door een vader die hem in niets verhullende termen uitlegde welke frustratie en pijn hij voelde toen hij ontdekte dat zijn puberende dochter was verkracht.

Deze man vormde de inspiratie voor het personage van Owen.

Schwimmer wil met 'Trust' zowel vermaak als educatie bieden. "Misschien kan het net zo'n effect hebben als 'The accused' destijds had", zegt hij over de film uit 1988 met Jodie Foster, waardoor een groot publiek de effecten van vrouwenverkrachting op zijn netvlies kreeg.

'Trust' moet volgend jaar rond kerst gaan draaien.