AMSTERDAM - De film This is It draait nog een week in de Nederlandse bioscopen. De film met de laatste beelden van Michael Jackson is voor het laatst te zien op woensdag 2 december.

Ook in de Verenigde Staten begint This is It aan zijn laatste speelweek. Dat maakte filmdistributeur Sony Pictures woensdag bekend.

Bijna een half miljoen Nederlanders bezochten de afgelopen weken de concertfilm sinds de première op 28 oktober.

De productie is gebaseerd op de beelden die zijn geschoten tijdens de repetities voor de This is It-concerten, die Michael Jackson in Londen zou geven. This is It is inmiddels de best bezochte concertfilm ooit in Nederland.

Cijfers

De film zakt deze week van de tweede naar de vijfde plaats in de film top 10, volgens woensdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC Statistiek).

''We hebben de indruk dat iedereen nu in de gelegenheid is geweest de film te zien'', aldus een woordvoerster van Sony Pictures Nederland. ''Aanvankelijk was de afspraak dat de film slechts twee weken te zien zou zijn.

Die periode hebben we nu al met drie weken verlengd. We halen de film uit de roulatie, omdat we willen vasthouden aan het oorspronkelijke principe van een gelimiteerde vertoning. Concerten hebben ook altijd een vaste einddatum.''