AMSTERDAM - Reinout Oerlemans heeft naar eigen zeggen veel moeten knokken tijdens zijn regiedebuut. De ex-soapie en televisieproducent nam voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter' plaats op de regisseursstoel.

"Het is niet zo dat ik er als 8-jarig jongetje al van droomde om regisseur te worden", zegt hij dinsdag in een interview met Spits.

Oerlemans wist Carice van Houten te strikken voor een hoofdrol. Carice, die Oerlemans nog een beetje zag als Arnie uit Goede Tijden, Slechte Tijden, legde de kersverse regisseur het vuur aan de schenen.

Invechten

"Dat was nog wel echt een dagje invechten", herinnert Oerlemans zich Van Houtens eerste draaidag. "Continu is het: 'kom maar op, wat wil je?'. Dan moet je echt een idee hebben, anders ga je gewoon nat."

De debuterende filmmaker kijkt tevreden terug. "Het is veel knokken geweest, met iedereen. En dat vond ik prima."

Super

"Want weet je wat zo super was? Dat zowel de cast als crew alleen de intentie had om het allerbeste uit het verhaal te halen." Uiteindelijk genoot Oerlemans van het nieuwe avontuur.

"Het was een nieuwe wereld waar ik in ben gestapt en waar ik een heerlijke tijd heb gehad."'Komt een vrouw bij de dokter' draait vanaf donderdag in de bioscoop.