NEW YORK - In het Hilton Hotel in New York worden maandagavond de International Emmy Awards uitgereikt. Het gala behoort tot 's werelds belangrijkste evenementen op televisiegebied.

Nederlandse kanshebbers op een Emmy tijdens deze 37e editie zijn acteur Robert de Hoog en het in Nederland ontwikkelde tv-programma The Phone.

Robert de Hoog (20) is genomineerd in de categorie Best Performing Actor voor zijn rol van Frankie in de Telefilm Skin, een coproductie van IJswater Films en HUMAN.

Skin vertelt over de moeilijke band tussen een 17-jarige skinhead en zijn Joodse vader.

Kerwin Duinmeijer

De film van regisseur Hanro Smitsman is geïnspireerd op de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. Debutant De Hoog won vorig jaar op het Nederlands Filmfestival een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol.

De Hoog neemt het maandavond (Amerikaanse tijd) op tegen acteur Chen Li van de Chinese tv-film Ultimate Rescue, de Mexicaan Oscar Olivares uit Capadocia en Ben Whishaw uit de BBC-productie Criminal Justice.

Bokma

Acteur Pierre Bokma won in 2007 een International Emmy voor zijn rol in de telefilm De Uitverkorene. In 2006 werd actrice Maryam Hassouni bekroond als beste actrice voor haar rol in het terroristendrama Offers.

Het van oorsprong Nederlandse televisieprogramma The Phone is genomineerd in de categorie 'non-scripted entertainment'. In dezelfde categorie won vorig jaar De Grote Donorshow van BNN.

The Phone is ontwikkeld door het productiehuis Park Lane van onder anderen Beau van Erven Dorens. The Phone neemt het maandag op tegen Amazing Race Asia (Singapore), Historia Extrema (Argentinië) en I Am A Celebrity...Get Me Out Of Here (Groot-Brittannië).

Timberlake

In The Phone accepteren deelnemers via een mobiele telefoon de uitdaging via aanwijzingen en testen een flinke geldprijs te winnen. In mei vorig jaar won het AVRO-programma in het Zwitserse Luzern al een Gouden Roos in de categorie realityshow. Justin Timberlake produceert sinds april een aangepaste Amerikaanse versie van het Nederlandse tv-programma.