AMSTERDAM - DSBTheMovie, een filmproject waarbij samen met het Nederlandse publiek een film gemaakt wordt over de affaire rondom de DSB Bank, zoekt nog ex-medewerkers en slachtoffers van de bank.

Op basis van de input van het publiek gaan drie professionele scriptschrijvers een zo natuurgetrouw script schrijven over de val van de DSB Bank.

Zo willen de scriptschrijvers graag van ex-medewerkers horen hoe de DSB Bank gegroeid is in de afgelopen jaren en op welke wijze de verkoop van bijvoorbeeld koopsompolissen plaatsvond.

Daarnaast is het team ook benieuwd hoe er omgegaan werd met klachten, kredietaanvragen en klanten die niet konden betalen. Ook willen ze graag weten hoe de ex-medewerkers de weg naar het faillissement hebben ervaren.

Slachtoffers

Ook verwachten de schrijvers nog een aantal  verhalen van de slachtoffers. Interressant is hoe zij zijn benadeeld door de bank en hoe zij tot een lening bij de bank zijn gekomen.

Jan Willem Alphenaar, initiatiefnemer van het project : “Wij hopen dat deze oproep een hoop mensen zal aansporen om hun verhaal en eventuele frustraties te uiten. Wij willen met de film een klankbord bieden voor al deze betrokkenen.”

Nadat de scriptschrijvers alle input hebben ontvangen die zij nodig hebben, zullen zij het geheel uitwerken tot een compleet script. Het script wordt vervolgens opgesplitst in scènes waarna het Nederlandse publiek aan de slag kan met het maken van filmpjes.

Die filmpjes kunnen worden geupload naar een speciale website. Vanaf 10 januari tot 20 januari kan er gestemd worden op de beste video’s. De winnende video’s worden daarna door een professioneel filmproductiebedrijf gemonteerd tot de uiteindelijke film van een half uur.

Gratis

Het project kent geen financiers en heeft ook geen winstoogmerk. De bedoeling is om de publieke opinie weer te geven in een film van 30 minuten die door iedereen gratis bekeken kan worden.

Iedereen die dat wil kan een bijdrage leveren aan de film via bijvoorbeeld Hyves, Twitter, LinkedIn, Flickr en een eigen site, DSBthemovie.nl. De film moet op internet verschijnen en zal gratis te zien zijn.