AMSTERDAM - De producenten van de met vier Gouden Kalveren bekroonde film Nothing Personal slaan de handen weer ineen voor een nieuwe Iers-Nederlandse coproductie.

The Other Side of Sleep luidt de titel van de nieuwe film waarvoor de producenten Rinkel Film en Fastnet Films afgelopen week een realiseringsbijdrage kregen van het Filmfonds. Dit maakte Rinkel Film woensdag bekend.

De opnamen van The Other Side of Sleep beginnen in het voorjaar van 2010. Regisseur en scenarist van de 1,3 miljoen kostende film is de Ierse Rebecca Daly.

De beoogde hoofdrolspeelster is Kerry Condon, bekend van de Amerikaanse televisieserie Rome.

Arlene

The Other Side of Sleep gaat over de 23-jarige Arlene, geboren en getogen in een klein stadje in het midden van Ierland. Op een winterochtend wordt Arlene wakker midden in het bos, naast het lichaam van een jonge, vermoorde vrouw.

Terwijl ze zich afvraagt of ze hiervoor verantwoordelijk is, wordt ze steeds dieper in de wereld van de vrouw getrokken.

Krantenbericht

Rebecca Daly (1978) liet zich bij het schrijven van het script leiden door een krantenbericht over de vermoorde Shirley Finlay.

Het artikel stond vol met verhalen over haar leven en haar persoon. Maar de verhalen van de mensen die haar gekend hadden, verschilden onderling zo sterk dat haar beeltenis een eigen leven kreeg na haar dood. Eentje die niets te maken heeft met de persoon die ze werkelijk was.

Succes

Voor The Other Side of Sleep werken het Ierse Fastnet Films en Rinkel Film voor de tweede keer samen, na het succes van Nothing Personal, geregisseerd door Urszula Antoniak.

Deze film won Gouden Kalveren voor beste film, regie, sound design en camera. Op het filmfestival in Locarno kreeg de film zes prijzen, waaronder beste debuutfilm en beste actrice.

Vanaf 10 december is Nothing Personal te zien in de Nederlandse filmtheaters.