AMSTERDAM – Filmliefhebbers krijgen de kans om hun favoriete zin terug te horen in een film. Op deze innoverende manier wil een filmbedrijf het 48 Hour Film Project financieren.

Deelnemers moeten namelijk een kleine donatie doen voor hun inzending. Via Twitter of www.zinineenfilm.nl kan er met de wedstrijd meegedaan worden. Voor elke deelnemer is er in ieder geval een plaatsje gereserveerd op de aftiteling.

Met het verzamelde bedrag wordt er bijvoorbeeld goede apparatuur gehuurd en bovendien wordt er een geëngageerde achterban gecreëerd.

Filmproject

Bij de 48 Hour Film Project strijden beginnende en ervaren filmmakers om te kijken wie binnen 48 uur de mooiste, grappigste, of ontroerendste korte film maakt. De films worden vertoond tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Producent Gijs Veerhoek won de Utrechtse editie van het 48-hour filmfestival vorig jaar met zijn inzending ‘Long way home’.

Om ook nu weer goed voor de dag te komen, roept hij de hulp in van heel creatief Nederland. “Bij het 48-hour filmproject draait alles om improvisatie. Dat geldt ook voor de financiering ervan. We zien het dan ook als een uitdaging om één van de ingezonden filmzinnen in ons script te verwerken.”

Eerste inzending

De eerste suggestie op de website is inmiddels binnen. ‘Kijk me aan, als ik denk’, was de allereerste inzending. De afzender betaalde er 1,50 euro voor.

De films van het 48-hour filmproject worden op 30 september vertoond op het Nederland Film Festival in Utrecht.