AMSTERDAM - Rutger Hauer en Georgina Verbaan zijn vanaf donderdag in te zien in de film Oogverblindend. De productie van regisseur Cyrus Frisch (Vergeef Me, Blackwater Fever) draait in een aantal Nederlandse filmhuizen.

De hoofdrolspelers vieren de bioscooprelease van hun film op 5 september in het Ketelhuis in Amsterdam.

Oogverblindend was voor de voornamelijk in Amerika werkende Hauer de eerste Nederlandse productie waaraan hij zijn medewerking toezegde in 28 jaar tijd. Het verhaal van de film werd eerder met Verbaan in de hoofdrol opgevoerd als toneelstuk.

Verbondenheid

Verbaan en Hauer spelen een jonge vrouw in Nederland en een arts in Argentinië, die een telefoongesprek voeren. Zij kan het aanschouwen van het leed van de mens en de wereld niet aan en vindt bij hem een luisterend oor. Ondanks de fysieke afstand groeit tussen hen een sterk gevoel van verbondenheid.

De volledig Engels gesproken film (die in sommige bioscopen met en in andere zonder ondertiteling draait) ging in januari in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en reisde vervolgens langs verschillende internationale filmfestivals.