LONDEN - Eduardo Sanchez en Daniel Myrick, de makers van de succesvolle cultfilm Blair Witch Project uit 1999, werken aan een vervolg.

Dat hebben Sanchez en Myrick dinsdag gezegd in een interview op de website van de BBC.

De mannen, die het eerste deel samen schreven en regisseerden, zijn er nog niet helemaal uit welke kant ze met het project op willen.

''We weten nog niet of het net zo groezelig wordt of veel gepolijster en dus duurder.''

''Idealiter is elke Blair Witch-film van een totaal andere soort. We hebben nagedacht over een verhaal dat zich rond 1700 afspeelt en lijkt op een Stanley Kubrick-film. Maar nu denken we meer aan een film die verder gaat waar de vorige eindigde.''

Vervolg

Na het onverwachte succes van de eerste film, bracht filmstudio Artisan in 2000 overhaast een vervolg uit onder regie van documentairemaker Joe Berlinger. Book of Shadows: Blair Witch 2 werd wereldwijd afgekraakt door critici en genomineerd voor vijf Razzies, de tegenhanger van de Oscars.

''Wij voelden ons een beetje verraden omdat we de hype eigenlijk een stille dood wilden laten sterven. De studio wilde het ijzer smeden terwijl het heet was, maar om de verkeerde redenen'', aldus Myrick.

Verantwoordelijk

Sanchez: ''Wij voelen ons niet verantwoordelijk voor die film, want toen we eenmaal lieten weten dat het verhaal voor ons gevoel de verkeerde kant opging, hebben we er nog maar heel weinig mee te maken gehad. Maar aan de andere kant draagt die film wel de titel Blair Witch.''

Het is niet bekend wanneer de tweede film van het duo Myrick/Sanchez uitkomt.