AMSTERDAM - Sacha Baron Cohen kruipt voor zijn volgende film in de huid van een deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. Dat meldt de Britse boulevardkrant The Sun.

Eerder deed Baron Cohen stof opwaaien met zijn film 'Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazachstan', waarin hij als de Kazachstaanse journalist Borat een roadtrip door de Verenigde Staten maakte.

De meest recente film van Baron Cohen, 'Brüno', draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

In deze film kruipt de Ali G-ster in de huid van de homoseksuele Oostenrijkse modeverslaggever Brüno.

In het openingsweekeinde was 'Brüno' in de Verenigde Staten goed voor een omzet van ruim dertig miljoen dollar (bijna 22 miljoen euro).

Rare snuiter

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de 37-jarige Baron Cohen in zijn nieuwe film namens Oostenrijk als Brüno zou meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Een bron zegt echter in The Sun dat de komiek en zijn schrijfpartner het beter vonden als Baron Cohen met een nieuw typetje op de proppen komt. Een nieuwe rare snuiter zou vermoedelijk beter worden ontvangen door het publiek.

Welke vreemde vogel het liedjesfestijn in de nieuwste film op stelten moet gaan zetten, is nog onduidelijk. Het script zou inmiddels klaar zijn en de film moet naar verluid in 2011 in de bioscopen draaien.