AMSTERDAM - De broer en zus van Bruce Lee hebben genoeg van alle rare verhalen in films en boeken over het leven van hun beroemde broer.

De twee geven toestemming aan een Chinees bedrijf om een driedelige film te maken die voor eens en altijd het werkelijke levensverhaal van de Oosterse vechtsportmeester vertelt.

Producer Manfred Wong bevestigt dat de planning van de driedelige film in de maak is. In het eerste deel moeten de tienerjaren van de acteur centraal staan.

Wong kan nog niet vertellen wie de hoofdrol zal spelen en hoeveel het eerbertoon aan Lee gaat kosten. Wel zegt hij dat de persoonlijkheid van de in 1973 overleden kungfu-acteur in de film voorop zal staan.

"Kungfu heeft vanzelfsprekend een rol in de film, maar het belangrijkste is om een waarheidsgetrouw portret te maken over de man achter de acteur."

Gehoorzaam

Op de vraag wie Bruce Lee dan werkelijk was, antwoordt de producer: "Een humoristische man, die aardig was voor zijn familie en vooral erg gehoorzaam was aan zijn ouders."

Het jongere broertje van de vechtsportmeester, Robert Lee, weet dat er veel onwaarheden over Bruce de ronde doen.

"We hebben zoveel boeken en films gelezen en gezien over Bruce, maar deze stonden meestal bol van onnauwkeurigheden over mijn broer. Bepaalde gebeurtenissen zijn overduidelijk uit de duim gezogen", zegt hij, zonder te verwijzen naar specifieke details.

Opgelucht

De oudere zus, Phoebe Lee, is opgelucht met de mogelijkheid om een film te laten maken. "Ik ben de 70 gepasseerd, ik ben oud en ik ben blij dat ik nog iets kan doen voor mijn jonge broertje."

Vorig jaar werd in China een vijftigdelige serie uitgezonden over de slechts 32 jaar geworden filmster. Dat is het meest recente dat over de kungfu-acteur was te zien.

Maandag was het 36 jaar geleden dat de Chinese legende het leven liet in Hongkong. Ook werd toen bekend dat er een ontwerpwedstrijd wordt gelanceerd voor een Bruce Lee-museum.