AMSTERDAM - Courteney Cox en David Arquette maken zich klaar om weer de longen uit hun lijf te gillen. Het acteurskoppel heeft getekend voor het vierde deel van de horrorfilm 'Scream'. Arquette bevestigde het nieuws tegenover een verslaggever van entertainmentzender E!.

"We gaan 'Scream 4' doen", gilde de 37-jarige Arquette vanuit de plastic doos waarin hij tijdelijk woont.

De acteur woont twee dagen lang in een kleine, plastic doos om geld op te halen voor het goede doel.

Verliefd

Arquette zal weer in de huid van politieagent Dewey Riley kruipen, terwijl zijn vrouw, Friends-ster Courteney Cox, opnieuw de rol van televisiereporter Gale Weathers op zich neemt.

"Op de set van 'Scream' ben ik verliefd geworden op mijn vrouw", mijmert de acteur. "Ik vind het geweldig dat ik Dewey weer nieuw leven in kan blazen en mijn vrouw kan niet wachten tot ze weer de bitchy Gale Weathers kan spelen. Het is geweldig, het gaat heel erg leuk worden."

Neve Campbell

Niet iedereen is enthousiast over een derde vervolg op de horrorfilm uit 1996. Neve Campbell, die in de eerste drie films achterna werd gezeten door de gemaskerde moordenaar, zou dit keer niet van de partij zijn.

De actrice nam de hoofdrol van Sidney Prescott op zich. "Ik hoop echt dat Neve 'ja' zegt", vertelt Arquette. Kevin Williamson is er volgens de acteur wel bij.

Williamson

Williamson schreef niet alleen mee aan de eerste drie 'Scream'-films, maar pende ook 'I know what you did last summer' bij elkaar. Zijn zachtere kant kwam boven in het script voor de tv-serie Dawson's creek.

Voor de 'Scream'-films vormde Williamson altijd een paar met regisseur Wes Craven. Craven bracht eerder de horror 'A nightmare on Elm street' op het witte doek. Of ook de regisseur weer aan boord is, is volgens Arquette nog niet bekend. Craven zou nog in onderhandeling zijn. "Ik hoop dat hij tekent."

Teen slasher genre

De eerste 'Scream'-film verscheen in 1996 en werd een ware hit. De film wordt verantwoordelijk gehouden voor de opleving van het teen slasher genre midden jaren negentig. Met name de openingsscène met Drew Barrymore staat bij velen in het geheugen gegrift.

De opvolger 'Scream 2' volgde al een jaar later, het derde deel liet langer op zich wachten. 'Scream 3' verscheen in 2000. Volgend jaar zal de gemaskerde seriemoordenaar voor de vierde keer zijn opwachting op het witte doek maken.