NEW YORK - Sony Pictures zette vorige maand enkele dagen voor het begin van de opnames een dikke streep door de nieuwste film van Brad Pitt, maar er gloort weer hoop voor Moneyball.

De filmstudio heeft Aaron Sorkin, schrijver en bedenker van de tv-serie The West Wing, aangetrokken om het script te herschrijven. Sony vond de eerste versie te artistiek en te documentaire-achtig.

De studio hoopt ook de Oscarwinnende producent Scott Rudin (There will be blood, No country for old men) toe te voegen aan het creatieve team achter de film, aldus The New York Times vrijdag.

Als het Sorkin lukt het script op tijd te herschrijven, gaat Sony volgens de krant een nieuwe regisseur inhuren. Pitt zou niet hoeven te vrezen voor zijn baan. De opnames van Moneyball moeten als alles goed gaat in de herfst plaatshebben.

Honkbalclub

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis en vertelt over de honkbalclub Oakland Athletics en hun baas Billy Beane. Het lukte Bean een sterrenteam te formeren ondanks gebrek aan geld.

Het originele script was van regisseur Steven Soderbergh en scenarioschrijver Steven Zaillian. Soderbergh, onder meer bekend van de Ocean's-reeks waarin hij eveneens met Pitt werkte, zou Moneyball gaan regisseren.