AMSTERDAM - Het Nederlands Fonds voor de Film heeft het nieuwe filmproject van de makers van het bioscoopsucces Alles is liefde afgewezen. Dat heeft producent Frans van Gestel van IDTV Film donderdag gemeld.

Van Gestel, regisseur Joram Lürsen en scenarist Frank Ketelaar werken op dit moment aan een nieuwe familiefilm, Het geheim.

''Het Fonds heeft dit project afgewezen, hoewel het beleid stelt dat succesvolle makers nieuwe kansen horen te krijgen'', aldus Van Gestel. De opnames van de film, over een jongen die is gefascineerd door goochelen, moeten nu worden uitgesteld.

De producent van de film gaat bezwaar aantekenen bij het Filmfonds. Hij noemt het ''bespottelijk dat de makers van de best bezochte Nederlandse film van de afgelopen twintig jaar niet in staat worden gesteld een nieuwe film te maken''.

In Oranje

De romantische komedie Alles is liefde trok ruim 1,3 miljoen bezoekers. Eerder maakten Van Gestel, Lürsen en Ketelaar de film In Oranje, waarvan de remakerechten zojuist aan Amerika zijn verkocht.

Als het Filmfonds na het bezwaar nog geen gehoor geeft aan de aanvraag van IDTV Film, start de producent een juridische procedure.