AMSTERDAM - De Nederlandse acteur Dragan Bakema heeft zijn eerste internationale filmrol te pakken. In de Engelstalige film 'Brownian movement' van filmmaakster Nanouk Leopold wordt hij de tegenspeler van de Duitse actrice Sandra Hüller, maakte filmdistributeur A-Film maandag bekend.

De van oorsprong Servische Dragan Bakema speelt de rol van Max Daniloviç, de echtgenoot van arts-researcher Charlotte von Ribeck (Sandra Hüller). Het in Brussel woonachtige echtpaar komt in een huwelijkscrisis terecht, nadat de vrouw mannelijke patiënten had meegenomen naar een door haar gehuurd appartement.

Bakema speelde in tal van Nederlandse films, waaronder 'Medea', 'Olivier etc.' en 'Vox populi'. Tot half juli is hij bezig met de opnames van de film 'Joy' die volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen. In de nieuwe dramaserie 'De troon' van de AVRO speelt Bakema de rol van koning Willem II.

Medio september beginnen de opnames van 'Brownian movement', in onder meer België, Duitsland en India. In India zal gefilmd worden in wereldberoemde monumenten van de architect Le Corbusier in Chandigarh en Ahmedabad.