AMSTERDAM - Ze heeft tot nu toe in alle delen van 'Harry Potter' gespeeld, maar nu is het genoeg voor Emma Watson. "Ik heb geen enorme passie voor acteren", onthult de 19-jarige actrice in Teen Vogue.

Watson denkt dan ook dat ze haar filmcarrière opgeeft, zodra ze klaar is met haar rol van Hermelien in de Harry Potter-films.

De jonge actrice heeft ook moeite met de druk die op haar ligt als ze een film moet promoten. Vooral de promotie van 'Harry Potter and the Half-Blood Prince', die volgende maand uitkomt, was erg zwaar. "Ik denk niet dat ik ooit zo moe ben geweest in mijn leven", zegt ze in het interview.

Watson denkt dan ook al langer na over stoppen. Ze zou graag willen studeren aan de universiteit van Cambridge of Yale. "Ik snak naar anonimiteit."

Paranoïde

Veel wil ze nog niet zeggen over haar plannen om weer in de studiebanken te kruipen. "Ik wil alles zo lang mogelijk voor mezelf houden. Misschien kom ik over als een paranoïde gek, maar ik doe dit omdat ik normaal wil zijn. Ik wil echt anoniem zijn."

Emma Watson in Teen Vogue