AMSTERDAM - Tom Hanks zou graag nog drie keer in de huid van Robert Langdon kruipen. Dat heeft hij donderdag gezegd op een persbijeenkomst in Tokio, een week voordat de film 'Angels & Demons: Het Bernini Mysterie' wereldwijd in de bioscopen komt.

Hanks speelt in de film Robert Langdon.

'Angels & Demons' is gebaseerd op het boek van Dan Brown dat in Nederland bekendstaat als 'Het Bernini mysterie'.

Da Vinci code

De acteur speelde Langdon eerder in 'The Da Vinci code', gebaseerd op het grootste succeswerk van Brown. Van de Amerikaanse schrijver verschenen nog twee veelgelezen romans, en in september dit jaar een vijfde.

Langdon, een symbolendeskundige van Harvard, is volgens Hanks een tijdloos karakter. "Zoals Sherlock Holmes, of iedere andere grote, tijdloze detective, een intellectuele Indiana Jones zonder zweep."

Vaticaan

In 'Angels & Demons' roept het Vaticaan de hulp in van Langdon nadat een eeuwenoud geheim genootschap genaamd de Illuminati vier kardinalen kidnapt die gelden als de grootste kanshebbers in de strijd de volgende paus te worden.

De Illuminati dreigen elk uur een van de kardinalen te doden om vervolgens een bom af te laten gaan bij het Vaticaan.

Verfilming

De verfilming van 'The Da Vinci code' bracht wereldwijd ongeveer 565 miljoen euro in het laatje. 'Angels & Demons' draait vanaf 13 mei in de bioscopen.