AMSTERDAM - Regisseur Dick Maas werkt aan een officieus vervolg op zijn film Moordwijven. Dat heeft producent Tom de Mol woensdag gemeld.

De zwarte komedie Comeback ligt volgens de producent qua humor en personages op één lijn met Moordwijven, de hitkomedie van Maas uit 2007. Maas heeft het scenario van de film recent voltooid.

Comeback verhaalt over een ijdele Bekende Nederlander die op een dag door niemand meer wordt herkend. Hij belandt in de goot en moet alles op alles zetten om weer in de publieke belangstelling te komen staan.

Acteurs zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de film begin 2010 wordt gedraaid. Comeback zou dan kerst 2010 in de bioscopen te zien moeten zijn.

Sint

Het is overigens niet de enige film die Maas binnenkort wil gaan draaien. Ook de scenario's van Sint, een horrorfilm over een moordlustige bisschop die kinderen ontvoert, en De Rekening, een thriller met Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat, liggen klaar.

De financiering van die twee projecten heeft echter te kampen gehad met een aantal onverwachte tegenslagen.

Voor Moordwijven maakte regisseur Maas onder meer De Lift, Flodder en Amsterdamned. Hij mag zich één van de succesvolste Nederlandse filmmakers ooit noemen.