AMSTERDAM - Films van zanger Bob Dylan, acteur Marlon Brando en operaregisseur Peter Sellars zijn tussen 1 mei en 3 juni te zien in het Filmmuseum in Amsterdam. Het filmhuis vertoont onder de noemer Pièce Unique 22 speelfilms van regisseurs die slechts één titel op hun naam hebben staan, zo liet het dinsdag weten.

Het gaat om Renaldo and Clara uit 1978 van Dylan, One-Eyed Jacks uit 1961 van Brando en The Cabinet of Dr. Ramirez uit 1991 van Sellars.

Ook zijn er eenmalige producties van Nederlandse regisseurs te zien, waaronder Andy, Bloed en Blond Haar van programmamaker Frank Wiering (1978), Tadzio van fotograaf Erwin Olaf (1991) en Moutarde van Sonaansee van cabaretier Toon Hermans (1959).

Filmliefhebbers kunnen hun Pièce Unique-suggestie insturen naar het Filmmuseum. De meest originele keuze van het publiek wordt 3 juni vertoond.

Eerbetoon

Pièce Unique is een eerbetoon aan invloedrijke regisseurs van één film en werd vorig jaar voor het eerst gepresenteerd op het International Film Festival Rotterdam in 2008.

Het merendeel van de Pièce Unique-titels is afkomstig uit de collectie van het Filmmuseum.