AMSTERDAM - Acteur Ruud Feltkamp, bekend van de film Kruimeltje en de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden, heeft een hoofdrol bemachtigd in de film Lover of Loser.

Ook actrice Gaite Jansen is te zien in de verfilming van het boek van Carry Slee. Dat maakte een woordvoerster van producent Shooting Star dinsdag bekend.

Lover of Loser is de vierde verfilming van een boek van Slee. Eerder verschenen Afblijven (2006), Timboektoe (2007) en Radeloos (2008) al op het witte doek.

Maria Peters schrijft voor de nieuwste film wederom het scenario, Dave Schram is net als bij Timboektoe en Radeloos verantwoordelijk voor de regie.

Jansen

Jansen deed eerder al auditie voor andere Slee-verfilmingen, maar heeft nu pas een rol te pakken. Ze vertolkte eerder bijrollen in tv-series en is dit jaar te zien in de Telefilm Coach.

Feltkamp speelde op zijn negende de hoofdrol in Kruimeltje, eveneens een productie van Shooting Star. Enkele jaren later kreeg hij de hoofdrol in de film Kees de Jongen.

Sinds enkele jaren is hij te zien als Noud Alberts in GTST. In Lover of Loser speelt Jansen Eva, Feltkamp is Ricardo.

Eva

Lover of Loser vertelt het verhaal van de vijftienjarige Eva, die problemen heeft met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet.

Eva's beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Kan Mees, de jongen op wie ze verliefd is, haar helpen of valt ze ten prooi aan een loverboy?

De film draait vanaf oktober in de bioscoop.