LONDEN - De nieuwste film van Borat-ster Sacha Baron Cohen, waarin zijn typetje Bruno centraal staat, is volgens de Amerikaanse kijkwijzer niet geschikt voor jongeren van zeventien jaar of jonger.

Dat meldde de Britse zender BBC dinsdag op basis van het filmvakblad Variety. De seksscènes zouden de oorzaak zijn van de keuring.

De filmmakers hadden gehoopt op een keuring waarbij jongeren onder de zeventien jaar de film mogen bekijken samen met een volwassene, maar The Motion Picture Association of America (MPAA) vond de film daarvoor niet geschikt.

De productie gaat nu opnieuw onder het mes en wordt vervolgens opnieuw voorgelegd aan de MPAA. De geschrapte scènes komen naar verwachting terecht op de dvd-versie.

Bruno

De nieuwste productie van Cohen gaat over de homoseksuele Oostenrijkse modereporter Bruno. Het is de opvolger van het controversiële Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, waarin Cohen als Borat zowel Kazachstanen als Amerikanen op de hak nam.

De film moet deze zomer in de bioscopen gaan draaien.