Na het kleurrijke kostuumdrama Topsy-Turvy (1999) keert Mike Leigh in All or Nothing terug naar de vertrouwde grauwe working class-omgeving die hij in Naked, Career Girls en Secrets and Lies toonde.De hoofdrol is weer weggelegd voor Leighs vaste pispaal Timothy Spall, voor wie het leven wederom geen lolletje is. #

Spall speelt een taxi-chauffeur die te weinig verdient om zijn gezin te kunnen onderhouden. Zijn vrouw (Lesley Manfield) werkt daarom bij in een supermarkt, terwijl hun dochter poetst in een bejaardentenhuis. Of dat niet deprimerend genoeg is, is de zoon van het gezin bovendien een luie vetzak die voornamelijk op de bank tv ligt te kijken. En de buren hebben het al niet veel beter.

Uitgeblust gezin

Uiteindelijk is het wel de zoon die het uitgebluste gezin dichter bij elkaar brengt, door ziek te worden. Geen vrolijke kost, maar Leighs acteurs maken de tegenslagen doorgaans bijna voelbaar door levensechte personages neer te zetten.

Het Parool: "hoopvol drama maakt diepe indruk"
De Volkskrant: "Leigh heeft de wonderlijke gave om van sociaal-realistische tafarelen een sierlijke vertelling te maken"
In 8 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm