Slappe slapstickkomedie rond Adam Sandler die een magische afstandsbediening in zijn bezit krijgt.

Adam Sandler blijft een eigenaardige komiek. Hele volksstammen zweren bij hem -hij is dan ook een echte volkskomiek- terwijl critici een flauwe onvolwassen grappenmaker zien die voortdurend in herhaling valt. En wanneer Sandler dan iets anders doet, zoals het geweldige Punch-Drunk Love, onder regie Paul Thomas Anderson (Magnolia), scheiden de wegen zich wederom: critici juichen voor de verandering eens maar het grote publiek loopt er totaal niet warm voor.

Universele zapper

Click zal daar weinig verandering in brengen, want ook dit keer speelt Sandler weer een variant op het grote kind dat hij in Big Daddy en Mr. Deeds speelde. Sandler is zelf inmiddels 40 en zelf vader, dus speelt hij in Click een brave huisvader die op zijn werk onder de plak zit bij zijn baas (aardige rol van David Hasselhoff).

De ambitieuze Sandler moet voortdurend overwerken en daardoor zijn vrouw en kinderen teleurstellen door beloofde tripjes af te zeggen. Om gek van te worden, net als al die verschillende afstandsbedieningen in huis. Sandler gaat een universele zapper aanschaffen en belandt in een enorm warenhuis op een mysterieuze afdeling waar Christopher Walken (op de automatische piloot) de nieuwste producten test.

Sandler krijgt een afstandsbediening mee met ongekende mogelijkheden: hij kan geluid en snelheid van vrouw en hond regelen en de wereld om zich heen naar gelang stilzetten (bij tijdgebrek) of doorspoelen (bij vervelende verjaardagsfeestjes). Bij het uitproberen van alle opties wordt het kind in Sandlers personage weer wakker, zoals wanneer hij zijn baas stilzet en hem een paar flinke meppen verkoopt of een vette scheet in zijn gezicht laat.

Doorspoelen!

Wie daar dubbel om ligt moet vooral naar Click, maar de komedie is wel een one joke movie, waarbij alles rond de mogelijkheden van de magische zapper draait. Dat is te weinig voor een komedie van een uur en drie kwartier en de rest van de tijd wordt dan ook opgevolgd met onverteerbare family values en andere sentimentele shit die haaks op de licht-anarchistische slapstick staat. Maar Sandler wil nu eenmaal iedereen te vriend houden door nooit te veel uit de bocht te vliegen. Click is daarmee echt een film om pas te bekijken als hij op dvd uit is, zodat je de slappe, saaie en sentimentele stukken zelf ook kan doorspoelen.

Het Parool: * *
"Sandler werkt zijn arsenaal aan zinloze geweldsuitbarstingen en piemelgrappen af" -

De Volkskrant:
"Flauwe grappen (en) truttige levenslessen (..) waardeloos (en) belachelijk" -

In 12 zalen