En dan hebben we deze week ook nog een spookschip. Het is immers alweer vier jaar geleden dat het laatste spookschip (in Deep Rising, met Famke Jansen) in de bioscoop werd gesignaleerd. Ghost Ship is opgebouwd rond het vertrouwde Tien Kleine Negertjes-stramien: wie blijft er over? #

De lotgenoten zijn in dit geval bergers onder leiding van ER's Julianna Margulies, die wel een Alien-fan moet zijn om zo'n leiders-rol te accepteren. De bergingsploeg gaat aan boord van een vermist cruiseschip en moet daar blijven als de eigen boot vergaat. En dan gaat het spoken aan boord, wat al uit de fraaie poster ('Sea Evil') viel op te maken.

Griezel-cruise

Afgaande op de recensies elders is de poster nog het beste van deze doorsnee horrorfilm. Maar aangezien ik deze cruise aan mij voorbij heb laten gaan kan ik geen oordeel geven. Dus volsta ik met de melding dat de tien kleine negertjes op deze griezel-cruise onder meer worden gespeeld door Gabriel Byrne -die zich na The Usual Suspects verdacht veel laat zien in derderangs horrorfilms als End of Days en Stigmata- én Karl Urban, die over twee weken te zien is in The Two Towers, het tweede Lord of the Rings-deel.

Het Parool: "de trucagedivisie mag voor verrassingen en spanning zorgen. Dat lukt (..) evenmin"
De Volkskrant: "ontstijgt nooit de bekende horrorconventies"
In 41 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm