AMSTERDAM - Kerst. Dat betekent gezelligheid, lekker eten en natuurlijk zwijmelen bij een heerlijke sentimentele kerstfilm. Een film zoals Serendipity.

Het verhaal begint enkele dagen voor kerst. Bij de handschoenenbalie van een groot New Yorks warenhuis lopen Sara (Kate Beckinsale) en Jonathan (John Cusack) elkaar tegen het lijf. De vonk springt direct over en gezamenlijk beleven ze de avond van hun leven.

Maar omdat ze allebei een relatie hebben, wil Sara het lot hun toekomst laten bepalen: als ze echt voor elkaar bestemd zijn, zullen we elkaar weer tegenkomen.

Tien jaar later staan Jonathan en Sara allebei op het punt om te trouwen. Maar ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten: was die vreemdeling tien jaar geleden toch hun grote liefde? Ze beginnen een race tegen de klok om elkaar te vinden.

Zullen de geliefden elkaar vinden? Doe mee aan de Serendipity-prijsvraag en ga het zelf zien. Stuur de correcte antwoorden op de onderstaande vragen en je naam en adres voor 8 december aanstaande naar saskia@nu.nl. Onder de goede inzendingen worden vijf prijspakketten verloot, die elk bestaan uit een paar Serendipity-fleecehandschoenen en twee bioscoop-kaartjes voor de film Serendipity.

.Wat betekent serendipity?