Tweede film rond de puberale stunts van het Jackass-team onder leiding van Johnny Knoxville.
#

Eeuwige pubers Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius en de rest van de masochistische Jackass-bende trekken al zo'n zes jaar de wereld rond met hun melige stunts en pijnlijke grappen, die eerst alleen te zien waren op MTV. Maar in 2002 haalden ze de bioscoop met hun eerste Jackass-film, die een onvoorstelbaar succes was: budget 5 miljoen dollar, opbrengst 80 miljoen.

Een snelle opvolger lag voor de hand, maar Knoxville zette het stuntwerk tijdelijk aan de kant om zijn acteercarrière uit te bouwen. Doch minstens zo melige films als The Dukes of Hazard en A Dirty Shame (hier alleen op dvd uitgebracht) bleken een stuk minder lucratief, zodat er vier jaar later alsnog een tweede Jackass-film is.

Grote Boodschap

De ondertitel 'Number Two' (Amerikaanse kindertaal voor een grote boodschap) geeft het niveau al meteen aan: kinderlijk en anaal gefixeerd. Liefhebbers weten dan eigenlijk al genoeg, dus zou ik ermee kunnen volstaan te melden dat er voor de zelfgekozen martelingen, vernederingen, uitdagingen dit keer een beroep wordt gedaan op een uiteenlopend arsenaal aan hulpstukken, variërend van winkelwagens tot schaamhaar en van skippyballen tot vuurwerk. Tanden worden met behulp van auto's uitgetrokken, stieren worden geblinddoekt tegemoet getreden en levende kreeften worden op tongen gezet.

Have fun and don't try this at home, kids!

Het Parool:
"Aanstekelijke wansmaak" -

De Volkskrant:
"Melig nihilisme" -

In 50 zalen