Adam Sandler vervreemde veel van zijn fans van zich toen hij in Little Nicky in plaats van zijn bekende schlemiel-rol ineens de bastaardzoon van de duivel speelde. Die fans zullen nog de schrik van hun leven krijgen als ze Sandler volgend jaar zien in zijn eerste serieuze rol in Punch Drunk Love, van de maker van Magnolia. Gelukkig voor hen hangt Sandler in Mr. Deeds weer gewoon de goedaardige kluns uit. #

Sandler speelt in deze hedendaagse versie van de Capra-klassieker Mr Deeds Goes to Town (1936) een pizzaboer die een fortuin erft. In zijn nieuwe status krijgt Deeds (Sandler dus) te maken met sluwe zakenlieden en gewiekste journalisten met een geheime agenda. In de rol van persmuskiet zien we -ironisch genoeg- Winona Ryder, die vanwege haar winkeldiefstal het afgelopen jaar ook het nodige te verduren heeft gehad van de pers.

Winona

Dat het met haar carrière niet denderend gaat bewijst dit rolletje, al is ook dat een kwestie van perceptie. Want terwijl Emily Watson na twee Oscarnominaties wordt geroemd om haar 'career-changing' rol tegenover Sandler in Punch Drunk Love, wordt Winona Ryder bijna afgeschreven vanwege haar 'career-ending' rol tegenover diezelfde Sandler.

Wintertenen

Zo zwart/wit ligt het natuurlijk niet, al is Punch Drunk Love trouwens wel een briljante film. Mr Deeds is dat -te oordelen aan de recensies elders- zeker niet. Wat Sandler-fans er niet van zal weer houden dubbel te liggen om de grollen van hun idool, die zijn gevoelloze wintertenen laat uittesten door de sadistische butler John Turturro. Lachen!

De Volkskrant: "grappig is de film ook niet, ondanks bijrolletjes van John Turturro en Steve Buscemi"

In 47 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm