Als een vrouw in een melodrama door haar wettige doch overspelige echtgenote in elkaar wordt geslagen weet je als geoefende filmkijker twee dingen zeker: de politie doet niets en het kind wordt de dupe.In Enough is het niet anders, ook al speelt Jennifer Lopez dan de hoofdrol. @

J.Lo wordt als serveerster versierd door een rijke klant die haar -eenmaal getrouwd en moeder- als huissloof gaat beschouwen. Manlief zoekt zijn lusten buiten de deur want "ik heb nu eenmaal andere behoeftes als man". Het enige verrassende is dat hij niet liegt over zijn overspel. Voor Lopez -die uiteraard vanwege haar kind thuis blijft wonen- is de maat pas vol (Enough!) als haar man haar slaat. Haar schoonmoeder neemt het natuurlijk voor haar zoon op, de politie staat machteloos en Lopez slaat uiteindelijk op de vlucht.

Pruiken

En zo belanden we in het melodrama-moeras van Not Without My Daughter en Sleeping With The Enemy, films waarin alle logica moest sneuvelen om de echtgenoot maar zo griezelig mogelijk af te schilderen. Terwijl Lopez de Amerikaanse staten verslijt als pruiken weet haar man haar steeds weer te vinden. Uiteindelijk neemt ze de raad over van een collega serveerster, gespeeld door Juliette Lewis. En actrice die nu niet bepaald grossiert in rollen als bolleboos, dus is het ook geen beste raad: neem het recht in eigen hand!

Laf en onbenullig

En dus gaat Lopez op een trendy vechtsport zodat ze haar ploertige man eigenhandig dood kan slaan. Zo ver komt het net niet, maar het stuitende laatste half uur slaat alle onbenulligheid die daarvoor is gepasseerd. Met het moreel weerzinwekkende en bovenal uitermate laffe Enough heeft Lopez het dieptepunt in haar filmcarrière bereikt.

En mocht dat Lopez-fans toch nieuwsgierig maken: haar nieuwste clip, met Ben Affleck, is vele malen leuker. En híj slaat haar tenminste niet!

Het Parool: "nare film"
De Volkskrant: "ongeloofwaardige plot (..) dubieuze wraak"
In 44 zalen

@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm