AMSTERDAM - De Amerikaanse filmmaatschappij Miramax overweegt serieus de Nederlandse film Volle Maan in de Verenigde Staten uit te brengen of er een remake met Hollywood-sterren van te maken. Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis bekendgemaakt.

De Nederlandse film trok de interesse van Miramax doordat Nederland het enige land ter wereld was waar de Steven Spielberg-film Minority Report de maand na de première niet de meeste bezoekers trok. In de eerste drie weken dat Volle Maan draait, gingen al 400.000 bezoekers de film in de bioscoop zien.

Bijna 700.000 bezoekers

Volle Maan is de tweede speelfilm van regisseur Johan Nijenhuis. Ondanks vernietigende kritieken trok zijn debuut Costa! vorig jaar bijna 700.000 bezoekers naar de bioscoop en was daarmee de best bezochte Nederlandse film van 2001.

Volle Maan vertelt het verhaal van acht schoolverlaters die na het eindexamen een geheime Volle Maan-party in het Middellandse-Zeegebied bezoeken. Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Cas Jansen, Ellen ten Damme en Michiel Huisman vertolken de hoofdrollen.