Moralistische rom-kom waarin egoïst Ben Affleck tot inkeer komt. Met Rebecca Romijn als zijn overspelige vrouw.
#

Het WK begint dit weekend en dat betekent dat alle vrouwenfilms, verplichte nummers en plankliggers in de bioscoop belanden. Onder de vrouwenfilms valt Marie-Antoinette en onder de verplichte nummers The Omen, dat vanwege de gimmick nu eenmaal op 6/6/06 uit moest komen. Man About Town, dat verder alleen in Rusland de bioscoop haalt, zou in de categorie plankliggers kunnen vallen, maar de film dateert van 2006, dus houden we het op een vrouwenfilm die probeert op de charme van Ben Affleck te drijven- of wat daar nog van over is.

Dagboek

Affleck speelt "een onsympathieke impresario die verandert in een onsympathieke ex-impresario", zoals Het Parool treffend doch weinig wervend omschrijft. Hij is een workaholic die zichzelf ernstig tegenkomt wanneer hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw (Rebecca Romijn) hem bedriegt. Wat doet hij, een detective inhuren? Nee, hij gaat een cursus dagboek schrijven volgen, zodat we ook nog op zijn kwezelige voice-over worden getrakteerd. Wanneer zijn dagboek wordt gestolen komt hij ook nog in de problemen, maar echt interessant, leuk of romantisch wordt het nooit, afgaande op de recensies elders.

Ook John Cleese kan de boel niet redden in een rolletje als dokter. Jammer voor Rebecca Romijn, die na drie X-Mens eindelijk eens een kans krijgt iets anders dan een blauwe furie te spelen. Maar goed, om positief te eindigen: met Man About Town is er eindelijk een film voor voetbalhaters die tevens een hekel aan mooi weer hebben maar nog steeds geen genoeg krijgen van Ben Affleck. Maar of je met die doelgroep acht zalen kunt vullen...

Het Parool: * "dit dagboek wil niemand lezen (..) wat kan het ons in hemelsnaam schelen? Helemaal niets!"
De Volkskrant: * "verhaallijnen zonder enige samenhang (..) puinhoop"
In 8 zalen