Britse rom-kom met een twist: meteen na en huwelijk valt het meisje dat de bloemen verzorgde op de bruid.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Romantische komedies zijn aan vaste conventies gebonden -er zijn altijd overbrugbaar lijkende hindernissen- maar ondanks hun voorspelbaarheid de laatste jaren erg populair. Net als je denkt dat alle mogelijkheden al nu wel zijn benut, zelfs meermalen, weet Imagine Me & You er nog een aardige wending aan te geven.

De film begint met wat een happy end lijkt: Heck (Matthew Goode, uit Matchpoint) trouwt met zijn hartsvriendin Rachel (Piper Perabo, uit Coyote Ugly). Zijn 'best man' slaat in zijn speech de spijker op zijn kop: ze zijn al zo lang samen dat ze altijd al een getrouwd stel leken.

Bloempot

En inderdaad is het niet echt een echtpaar waar de passie van afslaat, meer een stel dat kiest voor zekerheid. Heck wil zijn baan bij voorbeeld niet kwijt, ook al heeft hij er een hekel aan en droomt hij ervan reisboeken te schrijven. En Rachel gelooft niet in liefde op het eerste gezicht.

Maar zonder dat ze het weten hebben ze een paard van Troje hun huis en hun huwelijk binnen gehaald: de bloemenverkoopster Luce (Lena Headey, uit The Brothers Grimm) die op de bruiloft hun boeketten verzorgde en bleef hangen. Ze hielp Rachel zelfs -hoe symbolisch- de trouwring terug te vinden die op het feest van haar vinger was afgegleden.

Daarna bleven ze vrienden, hoewel Luce een bedreiging voor hun huwelijk zal zijn. Ze is namelijk smoorverliefd- niet op Heck, maar op Rachel. Luce maakt er geen geheim van dat ze lesbisch is, maar Rachel houdt haar ware gevoelens voor Luce lang verstopt. Uiteindelijk blijkt ze toch in liefde op het eerste gezicht te geloven.

Barbiepopje

Zelfs voor wie de trailer -die meer verklapt dan hier wordt verteld- niet zag is Imagine Me & You volkomen voorspelbaar, want het blijft een traditionele rom-kom, ondanks de potteuze invalshoek. Dat is niet echt een probleem, aangezien de Britse regisseur Parker sentimentele uitglijers compenseert met droge Britse humor. Vooral Goode is een aardige verstrooide Hugh Grant-epigoon, een imitatie dus, maar het werkt wel in deze One Wedding and One Flower Dyke.

Perabo is weliswaar Amerikaanse, maar ze weet -zeker voor het Hollandse oor- een respectabel Brits accent neer te zetten. Met iemand als Keira Knightley in deze rol was de film nog geloofwaardiger geweest, aangezien Piper toch te veel een Barbie-popje is. Al even gladjes is dat alle personages steeds net op het juiste moment de juiste woorden weten te vinden- zelfs de ouders. Maar ook dat past binnen het genre, net als de misverstanden, die hier trouwens prettig dun gedoseerd zijn. Degelijk dus, maar ook niets nieuws onder de rom-kom-zon.

Het Parool: "het op zichzelf originele verhaal is slordig uitgewerk"
De Volkskrant: "personages die al in zoveel eerdere films werden gebruikt dat ze niets dan pure verveling kunnen oproepen"
In 30 zalen