Tweede sequel bevat vaardig formulewerk, dit maal met een fatale achtbaanrit als uitgangspunt.

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Zes jaar terug was het nog origineel: een groep tieners ontkomt op het nippertje aan een (vliegtuig)ongeluk, omdat een van hen een angstig voorgevoel kreeg van de fatale afloop. Maar de dood laat niet met zich spotten en achterhaalt hen één voor één. Degenen die het patroon doorkrijgen worden uiteraard aanvankelijk niet geloofd, tot het wederom te laat is.

Zonnebank

Drie jaar terug vormde een kettingbotsing het startpunt van de tweede Final Destination, nu is het een achtbaanrit. En weer bekruipt er iemand, ene Wendy, een naar voorgevoel. Zij en nog een handvol klasgenoten weten ternauwernood te ontkomen wanneer de achtbaan in een bloedbad verandert. Maar daarna weet het noodlot de overlevenden alsnog te achterhalen, in de zonnebank of in de fitnesszaal. En Wendy's foto's blijken aanwijzingen te bevatten over het lot van de overlevenden. Wie o wie zal het eind halen? Dat doet er natuurlijk helemaal niet toe, zolang er maar slachtoffers vallen.

Penetreren

Een collega op de website van Schokkend Nieuws (schokkendnieuws.nl) vergeleek Final Destination 3 al met porno: de namen van de acteurs doen er niet toe, zolang er maar wordt gepenetreerd, op de bloedige horrormanier welteverstaan.

En inderdaad zijn niet de personages, maar de ongelukken inmiddels de hoofdrolspelers in de Final Destination-serie. De lol zit erin om hun vlees op zo origineel mogelijke wijze te penetreren, met gereedschap of auto-onderdelen. Dat wordt in FD3 inderdaad op vindingrijke en smakelijke wijze gedaan, waarmee de film zijn doel bereikt.

Maar het begint wat te irriteren dat de potentiële slachtoffers elke keer weer met moeite zijn te overtuigen van het naderende gevaar. Zeker nooit een Final Destination-film gezien? Hoe vindingrijk de ongelukken ook mogen zijn, echt origineel kan een Final Destination-sequel nooit meer worden.

Het Parool: "soms lijkt het of Wong niet kan kiezen tussen een hilarische parodie of een bovennatuurlijke thriller"
De Volkskrant: "vertelt precies hetzelfde verhaal als de twee eerdere films"
In 70 zalen