Nieuwe versie van de bekende filmserie rond de stuntelende inspecteur Clouseau, hier gespeeld door Steve Martin.
#

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Sinds Peter Sellers in 1963 voor het eerst als inspecteur Clouseau over het doek stuntelde in de eerste Pink Panther zijn er vele varianten op dit komische succesnummer geweest. Allereerst de vele vervolgen met Sellers zelf in de rol. Zelfs toen de acteur in 1980 overleed, werd de succesformule uitgemolken in nog twee films, The Trail of the Pink Panther en The Curse of the Pink Panther. Tien jaar later werd de draad door vaste regisseur Blake Edwards weer opgepikt in Son of the Pink Panther, met Roberto Benigni als de zoon van Clouseau. En weer dik tien jaar doet Steve Martin een dappere poging in Sellers voetsporen als Clouseau te treden, onder de simpele titel The Pink Panther.

Beyoncé Knowles

De film speelt in het heden, zodat Clouseau kan klungelen met moderne apparatuur, maar is wel losjes gebaseerd op het origineel. Ook in deze hedendaagse variant is er een roze diamant gestolen, de 'pink panther' waarna de titel verwijst. En uiteraard heeft Steve Martins Clouseau ook het opgeblazen karakter en bespottelijke accent waaraan de film zijn meeste grappen ontleent. Kevin Kline neemt de rol van hoofdinspecteur Dreyfus waar en Beyoncé Knowles moet de jongere kijkers naar de bioscoop trekken in een rolletje. Dat bleek in de VS goed te lukken, waar de film al een aardig succesje was.

Opgepimpte Pink Panther

Steven Martin als Clouseau- is dat heiligschennis? De makers van de opgepimpte Pink Panther zullen daar tegenin brengen dat ook James Bond door verschillende acteurs is gespeeld. Inderdaad, maar Clouseau is zeven films lang vereeuwigd door Sellers, terwijl er zes acteurs zijn die Bond hebben gespeeld- waaronder Sellers zelf, in Casino Royale! Maar: er krijgen wel meer komedies uit het verleden een nieuw jasje- recent Fun with Dick and Jane en The Bad News Bears nog. Dus als het goed wordt gedaan: waarom niet. Maar afgaande op de negatieve recensies kan de nieuwe Pink Panther de oude niet doen vergeten. Dus ondanks Steve Martins dappere pogingen het engels te verbasteren zal de onsterfelijke zin 'do you have a reum?' aan Peter Sellers' Clouseau blijven toebehoren.

Het Parool: "Martins Clouseau is een mannetje dat Clouseau probeert na te doen (..) het ontbreekt vrijwel volledig aan geestige momenten in de film"
De Volkskrant: "imitatie zonder hersens (..) Martin lukt het niet"
In 74 zalen